Beelddenken


Ik erger mij dood aan veel regels, voel mij vaak opgesloten in het systeem. Zolang je maar in de pas loopt is er niets aan de hand, maar ojee als je afwijkt van de menigte dan heb je een probleem. Los je op een aparte manier problemen op, weet je dingen zonder te kunnen uitleggen hoe je het weet, heb je een levendige verbeelding en denk je ook nog es top down? Dan wordt je vast vaak voor gek versleten. 

Mijn hele leven heb ik mij anders gevoeld, wist ik veel dat ik een beelddenker ben. Dacht echt vaak dat ik een achterlijk wezen was, want bijna niemand begreep en volgde mij. De woordenkers waren vaak de draad kwijt en begrepen maar niet waar ik het over had en ik kon niet uitleggen hoe ik op bepaalde punten in mijn gesprek was gekomen. School? geen wonder dat ik mijn interesse er niet bij kon houden.. Het onderwijs is ingericht op het woord en niet in beelden. Automatiseren van rekentafels of het toepassen van spellingsregels zijn een drama. Weer die regels waar je je aan moet houden. Bij een boekverslag waren de personages in mijn verslag nooit gelijkend met die van het boek. In mijn hoofd beleefde ik de verhalen van het boek maar de details vormden zich gaandeweg vanuit mijn eigen fantasie. Dan kon er wel staan dat het hoofdpersoon blond was of roze haar had maar daar las ik over heen. Namen ? pfff weet ik veel, dat las ik met een scheef oog. Zo heb ik jaren lang dat indiaantje van de Donald Duck "Hijwitta" genoemd in mijn gedachten, tot dat ik eens echt las hoe dat kereltje heette ahum geen 'Hijwitta" dus hahaha. 

Het komt er dus op neer dat ik in beelden denk ipv woorden, beelden verplaatsen zich veel sneller als woorden dus ja nu begrijp ik ook waarom de woorddenkers mij niet volgen want met de beelden in mijn hoofd overzie ik het totale plaatje en die behoeft geen verdere uitleg.......voor mij althans, mijn arme geprekspartners hahaha. Alle informatie komt gelijktijdig binnen en ik ZIE snel een oplossing......maar denk maar niet dat ik die oplossing onder woorden kan brengen.

Beelddenkers zijn vaak out of the box in zowel hun denken als hun verschijning. Conformeren aan de maatschappij phieuw, ook al zou je het willen, het is gewoon een zware en saaie opgave. Maar niet conformeren betekent wel dat je vaker moet knokken voor je persoonlijkheid, voor je authenciteit, voor je prachtige gave die door de maatschappij enigzins wordt vergruisd. Tja als je maar in ganzenpas achter de meute aanloopt. 

Maar ik loop niet in de ganzenpas, maar in mijn eigen pas. He i'm a weard limited edition hell yeah!