tatoeage trend?

Persoonlijk vindt ik tatoeages echt geweldig. Mensen die de tatoeages dragen vindt ik meestal ook geweldig, toch wat meer de apartere out of the box types. Maar is dat nog wel zo? Ben je nog wel apart met een tatoeage? Het lijkt wel alsof driekwart van Nederland een tattoo heeft.  Neem je het recht op je eigen lichaam terug of is het tegenwoordig een trend geworden om een tatoeage te hebben? ik ken genoeg mensen met eigen ideeen die in samenwerking met een tatoeëerder een persoonlijke tattoo hebben. Die mensen zijn voor mij nog altijd mysterieus en out of the box. Die geven voor mij een bepaald karakter weer. Je staat voor je idee en idealen, of je verbloemd een litteken, het hoort bij je religie of inauguratie/inwijding. 

Maar er zijn trends op het gebied van esthetische tatoeages. ( tatoeages puur als lichaamsversiering) Er zijn zelfs sites met de top 10 tatoeagetrends. Tegenwoordig is de sleeve hot, ik vindt het mooi, een arm vol met tatoeages, maar als je 17 bent heb je er dan echt goed over nagedacht of is het toch meer tja, trendgevoelig? De tribal is trouwens uit.......loop je dan mooi mee achter de mode aan, als je die net hebt laten zetten ;)  

Hoezo tatoeagetrends, hoezo kan een stijl uit zijn? bullshit toch? Je kiest toch een bepaalde styl/tatoeage omdat het jou lijf is en jou gedachtengang, je kiest toch niet een styl omdat je het vaak bij anderen ziet of omdat het aan de muur hangt bij de tatoeerder. Of doen we dat onbewust wel? Kiezen we onbewust voor iets dat we vaker zien? Net zoals we een bepaald nummer steeds mooier gaan vinden of bepaalde etenswaren lekker gaan vinden, kijken we ook zo tegen bepaalde stylen aan?  Misschien is het onze way of living. We hebben allemaal wel een deel van "groepsvorming" meegenomen uit onze tijd dat we nog halve apen waren. Zonder groep gingen we dood. 

En hoe komt het toch dat er nog steeds een bepaald stigma op tatoeages zit. Ik vraag mij wel eens af wat er zou gebeuren als onze koning een sleeve had. Hoe zouden de mensen reageren? Waarom moet hij een pak aan en een degelijk kapsel hebben om serieus en intelligent over te komen. Is zijn persoonlijkheid  ineens anders ofzo als die een sleeve met een vlot kapsel had? Misschien wel want ik had hem dan een stuk vlotter gevonden en capabel genoeg geacht om de koning van het volk te zijn. Nu is die in mijn ogen gewoon koning maar weet niet hoe het reilt en zeilt met zijn  "volk" omdat ik denk dat zijn referentiekader totaal anders is als de mijne. Maar toch had ik hem niet serieus als koning genomen als hij zijn oogballen had laten tatoeeren.......oeps stigma? Ik weet wel dat hij dan met koningsdag niet verveeld hoefde rond te lopen bij duffe voorstellingen en saaie toespraken. Onze wat "saaiere" mede landgenoten hadden vast de creeps gekregen van zijn zwarte ogen, en de kinderen aan het huilen. De ME moet dit keer optreden tegen onze kerkelijke landgenoten die excorsisme op Willem willen toepassen. Molotovcocktails met wijwater, hosties ipv stenen Hahaha nee geen strak plan, getatoeëerde oogballen voor de koning. Maar een vette sleeve? Yes!! Go Willem.