Dhr Jansen graffiti artiest

Op naar Zuidlaren, daar waar de gekken wonen. Gelukkig pas ik er helemaal tussen en voelde ik mij al snel thuis. De kat van Dhr jansen kwam mij tegemoet lopen, trok zijn lip op en gromde naar mij.............denk dat het beeske een transsexuele kat is en nog wat last heeft van zijn vrouwlijke hormonen.Ik had een hele drukke huiskamer verwacht vol kleur en donkere objecten maar ik kwam binnen in een warm licht huis. Ik werd verwelkomd door Dhr Jansen in ontbloot bovenlichaam vol tatoeages, lang haar en een mooie baard. Niets mis mee.........................God i love my job hahaha


Ons gesprek begon al snel over skateboarden, graffiti en motorrijden. Overal waar ik keek zag ik ook wel iets aparts. Een rij bioscoopstoelen bij de keuken, graffitikunst aan de muur, gave foto"s, een Harley in de kamer en een miniramp in de tuin en die humeurige transexuele kat die maar boos bleef kijken. Artistiek zijn zit in je bloed, je ziet een spot en het begint te kriebelen. Eind jaren 70 kwam de scene op en veel graffiti artiesten zijn dan ook in de 50. Deze gasten zijn nog steeds actief maar een enkeling zal nog illegaal spuiten. Tegenwoordig heb je plekken waar je legaal je piece mag zetten en dit gaat vaak samen met je crew gepaard met een relaxt dagje spuiten. #bbq#relax

De crew van Dhr Jansen kwakt alles op de muur zonder voorbereiding en zetten zo een vette piece neer. Maar je hebt ook artiesten die thuis eerst de piece schetsen. De samenwerking met de crew verschilt natuurlijk enorm. Soms zet de 1 op, kleurt de ander in en maken ze samen de details. Maar dat ieder een eigen letter doet kan natuurlijk ook, dan heb je ook een vette piece met heel veel verschillende stylen. Ik gaf aan dat ik vaak lelijke pieces zie, maar na een uitleg kijk ik er nu anders tegen aan. Een lelijke piece op een moeilijke spot is eigenlijk een hele goede piece, bv de zwart/zilver piece aan de snelweg. Dit is een moeilijke spot, je moet razendsnel werken en hebt weinig kleur bij je, maar je naam pronkt wel aan de snelweg. 

Toen Dhr Jansen een piece maakte van mijn naam kreeg ik tintelingen in mijn lijf en snapte ik gelijk de kick van de graffiti. Fuck man wat vet als mijn naam overal zichtbaar zou zijn. 

de opzet

het inkleuren

details

gaaaffff


Dhr Jansen spuit niet meer zo veel als vroeger, tja we worden allemaal een jaartje ouder he! Maar zijn zaakje down under werkt nog naar behoren en hij kan Mevr Jansen goed tevreden houden. 


In de tuin liep Mini Jansen rond die precies wist hoe die zijn vader moest bespelen dat hij hem ging helpen om zijn skateskills te optimaliseren. Jong geleerd oud gedaan zeg maar. Samen gingen ze dan ook naar de miniramp om te oefenen. Geweldig om te zien hoe talent benut wordt. 

gepimpt skatebord

roze hoorn

lucky lockers