Mr Sinister Appingedam

Op naar Sinister Art in Appingedam  

Als ik aan kom rijden loopt Loe zijn vriendin met iets wat door moet gaan voor hond, maar volgens mij gewoon een rat is met een hondenpak aan. Maar toch, gelijk verliefd  en ik begin hem ook gelijk te knuffelen en ik laat mij aflebberen met dat ieniemienie tongetje. Beestje heeft bijna geen vacht meer zo oud is die al, heerlijk zacht voelt dat aan. Ach zegt Loe, normaal is die niet zo lief en bijt die snel.......euh fuck dat zeg je nu pas? Maar als die bijt doet dat niet zo zeer hoor, zegt ze met een stalen gezicht want zijn tandjes zitten al los??? hahaha. Gelukkig vond het beeske mij lief en heb ik geen hondengebit in mijn neus zitten. Nou hopen dat Mr Sinister mij net zo lief vindt.

Ik heb van die panty tattoosleeves om mijn armen gedaan want ik ben een tattoo maagd. Straks drogeerd die mij met de koffie en kom ik weer naar buiten met 10 schedels op mijn rug en een vette sleeve van My little Pony ofzo.  

( tekst gaat verder na de foto)
Nou neergeploft in de studio en verteld u maar Mr Sinister. We begonnen te praten over de stijl die hij mooi vindt nml Duister en biomechanical wat op zeer duistere biomechanical uitkomt als hij tekent.

Er hingen echt schitterende tekeningen aan de muur, zo rauw, zo duister, zo verfijnd, shit man die zijn echt mooi. Zoveel detail dat je zowat een loep nodig hebt om de details te bekijken. ( en nee ik ben wel oud maar niet dusdanig dat het aan mijn ogen ligt, het was echt verfijnd) 

Hier in het noorden is er niet zoveel animo voor, het wordt niet vaak gevraagd. Ik persoonlijk heb niets met skulls en demonen maar vindt de biomechanical prachtig. Huid wat opengereten lijkt met veel diepte en mechaniek. En diep achter die mechaniek vindt je in de details vormen terug van je eigen persoonlijkheid. 

En toch hoe duister hij ook kan tekenen, voor een kleine schattige tattoo draait hij zijn hand ook niet om ( stiekum is hij ook schattig hoor) Alles heeft een uitdaging volgens Gerard, en hij heeft dan ook behoorlijk veel tekenskills inmiddels. 

Laatst was er een bejaarde vrouw van 77 die haar eerste tattoo liet zetten, poezenpootjes. Geweldig toch!

( tekst gaat verder na de foto)zijn armen staan ook vol met prachtige tatoeages die veelal door hem zelf getekend zijn. Op zijn rechter onderarm staat een erg duistere biomechanical tattoo met als opvallend detail een vette groene rups, als een soort satire. Ooit komen er nog roze bloementjes op de rups om heerlijk te provoceren omdat juist de tattoo zo duister is. En dat is ook typisch Gerard, een rebelse gozer met een goed hart en veel oog voor detail.

Gerarg ging ff koffie zetten en ik zat te kwekken met Loe en ze vertelde dat je bepaalde uitgaans gelegenheden niet in komt met tatoeges op je gezicht en handen, vindt dat best wel erg. Vooral in dit tijdperk. 

Gerard kwam terug met de koffie en met een angstig hevig kloppend hart nam ik een slokje, na 5 minuten voelde ik mij nog niet gedrogeerd dus ik durfde verder te drinken. Tis gelukkig allemaal goed gegaan en ik heb geen sleeve van My little pony. 

( tekst gaat verder na de foto)Hoe makkelijk bepaalde tatoeages ook lijken, er komt heel veel techniek bij kijken. Elke huid reageert anders op de inkt. Je moet ook rekening houden met de conditie vd huid, is deze slap of juist strak, dik of dun. Waar zet je de tattoo, past dat bij de vorm vh lichaam, hoe diep zet je de inkt. 

En dan hebben we het over halve milimeter werk. Als je bv in een dunnere huid ( wat je niet ziet maar voelt) te diep werkt, dan gaat de tattoo lopen. Je krijgt dan een waas omdat de inkt eigenlijk uitzakt. Wederom... dan hebben we het dus over halve milimeters..... pffff geen beroep voor mij dus. Al lijkt het mij wel supergaaf om te doen. Toen gerard zei dat die ooit nog es roze bloemen op zijn rups wilde ( zijn getatoeërde rups he, niet de rups down under) keek ik hem aan met fonkelende ogen, maar nee ik mocht geen bloemen tatoeëren haha jammerrrrrr.

( tekst gaat verder na de foto)
Zijn klanten zijn erg uiteenlopend, jonge meiden die met hun moeder komen ( waarbij de moeders gerard aankijken van 1 verkeerde beweging naar mijn dochter en ik doe je wat! en gaandeweg zien ze dat hij ook een mens is een geen loslopende psychokiller ofzo en dan gaan ze heerlijk onderuit gezakt zitten en praten Gerard de oren vd kop over  koetjes en kalfjes, wasmiddel en over dochterlief toen ze nog in de luier poepte) 

Maar er komen ook veel gepensioneerde mensen die nu eindelijk een tattoo kunnen nemen  en veel gescheiden mannen. Je ziet al weer wat haren op hun hoofd terug komen, geen kaal onderdrukkingsplekje meer. Ze gooien het getrouwde leven van zich af en proberen weer te brullen als een tijger. Tis een beetje een piepende brul want ja die klootjes waren jaaaaren stevig vastgepakt. De eerste tattoo is een feit! 

Afijn er komen ook genoeg gescheiden vrouwen, die hun eerste tattoo nemen omdat het van manlief niet mocht of hij het niet vond passen in hun levensstijl, 

dus met andere woorden.............

LEEF!!

( tekst gaat verder onder de foto) 
Gerard zegt ook vaak nee tegen een klant en zet ook niet zomaar ergens een tattoeage. Ze worden zelf vaak na gekeken, moeders die hun kinderen bij zich houden als ze langs lopen. Alsof ze facking aliens zijn. Nou ja Gerard is misschien wel een soort van alien maar toch! 

Loe vertelde dat ze laatst op een gezinscamping waren, en de koppen werden gewoon omgedraaid en rodel de roddel ging het. Hahahah wat doe je dan ook op een gezinscamping met brave gezinnetjes. Savonds liggen de vrouwen te fantaseren over Gerard, krijgen voor het eerst in 5 maand weer zin, de mannen moeten er ineens weer aan geloven. Bij de mannenwc onstond een file omdat de mannen een moment voor zich zelf nodig hadden nadat ze Loe aan een ijsje zagen likken. Schoonmaakster heeft gelijk ontslag genomen toen ze de mount everest (vieze doekjes) moest beklimmen om de wc schoon te krijgen. 

( tekst gaat verder na de foto)Het tattoeëren is zijn lust en leven, elk vrij uurtje werd/wordt besteed aan tatoeëren en leren van skills, en dat is te zien. Voor mij staat een klasse kunstenaar 1 die zijn vak verstaat. De fotos die gerard plaatst van zijn werk zijn niet gefotoshopt en er zitten ook geen fancy filters over. Groningse nuchterheid ten top what you see is what you get. Een tattoo kan niet fel zijn, het kan niet glitteren het zit in de huid. En toch verwachten een heleboel mensen dat wel , want ja dat zie je ja op tv en op instagram etc. 

Kijk ook eens op zijn facebook Sinister Tattoo of instagram ook onder Sinister Tattoo

of voeg hem toe op snapchat met Sintat2 Ik denk dat het tijd was om te gaan........................