the rat tractor, his story revaeled

Na ongeveer 10 x zeuren over the story van de rattractor kreeg ik eindelijk mijn zin. ( ja idd ik ben een vrouw ja)

We begonnen ons gesprek met een welles nietes spel gevolgd door een woordenwisseling, op dat moment niet leuk maar toen ik de opnames terug luisterde lag ik compleet in een deuk. Ik denk dat ik nu wel begrijp waarom mensen soms niet met mij door 1 deur kunnen hahaha. 

De IMT Furguson uit 1956, de laatste der tractoren uit deze fabriek. Alle onderdelen zijn bijelkaar geraapt om toch nog een tractor vd band te laten rollen. 


Vroeger, in de tijd dat er nog geen internet bestond, stond er een kleine advertentie in een magazine. Wie koopt mij, ik heb olie door mijn water en water in mijn olie. 

Ongezien de tractor gekocht en met een dieplader hierheen laten brengen. 

Toen begon de puzzel

  • vriesstoppen bij langs
  • kop eraf
  • cilinderwand bekijken
  • zuigerstang los
  • krukas eronder weg...............

maar nog steeds niet de lekkage gevonden. Opeens vloeit daar 1 druppel bij een vriesstop die nog niet aan de beurt geweest was. Distributiedeksel eraf, ketting eraf, en ja daar zat de vriesstop die idd lek was. Het euvel was gevonden, maar het volgende probleem kwam eraan, een nieuwe pakking.

Dit was niet meer vooradig, nou kom er dan maar achter zonder internet waar bedrijven zitten.

Via via via uitgekomen bij een hobbyist in engeland die nog een set had. Dit was in 1978 in de tijd van onze voorvaderen

de tractor hobbelt anno 2017 nog steeds over het terrein

het stroomcircuit is dusdanig aangetast dat je moet starten met een spijker en startpilot! 

De stoel is inmiddels verrot. Je zit op een plank waar het onkruid weelderig onderweg kruipt. Wat een charme heeft deze tractor